Posted in Dieren, Wereldnatuurfonds

Tijgerdag

Gisteren ben ik naar Brussel geweest, naar een meeting voor WNF rangers. We hadden het over tijgers. Wist jij dat witte tijgers in het wild niet bestaan? Witte tijgers bestaan alleen maar in dierentuinen. Bij een witte tijger is een van de ouders geen tijger maar een andere katachtige (bijvoorbeeld een leeuw) en dat gebeurt nooit in het wild (leeuwen leven niet eens in India of Rusland waar tijgers leven). Doordat de witte tijgers op een onnatuurlijke manier ontstaan zijn ze vaak ziek en hebben ze een kort leven. Dit werd ons gisteren verteld.

Ook hebben we een speurtocht gedaan met vragen en opdrachten over tijgers. In een van de kamers moesten we bijvoorbeeld een apparaatje zoeken waarmee ze dieren in het wild in de gaten houden (we kregen ook een paar filmpjes te zien). Het apparaatje ziet er heel gek uit: het is een soort doosje dat gecamoufleerd is (daarom was het zo moeilijk te vinden). Ik (met nog iemand) heb het gevonden!

In een andere kamer was er een mevrouw en een kast. In die kast zaten heel veel dingen. Al die voorwerpen waren gemaakt van dieren! De mevrouw ging telkens een ding uit de kast halen en erover vertellen, en we mochten het aanraken. Er zat bijvoorbeeld een opgezette babykrokodil erin! En een doorzichtig mapje met drie kleine zeepaardjes. En een slagtand van een olifant. En een vachtje van een baby-cheeta. En ook een tas gemaakt van een piton. Al deze spullen werden ooit geconfiskeerd van mensen die ze illegaal hadden gemaakt of gekocht. De politie heeft de spullen afgepakt en aan het WNF gegeven.

Author:

This is a blog about Simon, a young mathematician and programmer, and his little sister Neva. We write this blog together, share their projects and thoughts on their journey towards self-dicovery. They’re growing up in a supportive non-coercive learning environment. We deeply believe in interest-based, self-paced education and have had to move countries to make this possible as a family. Visit Simon’s website at https://simontiger.com/ We are a family from Amsterdam who moved to Antwerp because homeschooling is illegal in The Netherlands. This blog started as https://antwerpenhomeschooling.wordpress.com in March 2016. Over the years, most of our entries have gravitated towards exploring together with Simon as he has developed an insatiable passion for programming, math and science. His sister Neva is treading on his heals. We changed or name to Geeks of the Box in May 2021.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s