Posted in Dieren, Wereldnatuurfonds

Tijgerdag

Gisteren ben ik naar Brussel geweest, naar een meeting voor WNF rangers. We hadden het over tijgers. Wist jij dat witte tijgers in het wild niet bestaan? Witte tijgers bestaan alleen maar in dierentuinen. Bij een witte tijger is een van de ouders geen tijger maar een andere katachtige (bijvoorbeeld een leeuw) en dat gebeurt nooit in het wild (leeuwen leven niet eens in India of Rusland waar tijgers leven). Doordat de witte tijgers op een onnatuurlijke manier ontstaan zijn ze vaak ziek en hebben ze een kort leven. Dit werd ons gisteren verteld.

Ook hebben we een speurtocht gedaan met vragen en opdrachten over tijgers. In een van de kamers moesten we bijvoorbeeld een apparaatje zoeken waarmee ze dieren in het wild in de gaten houden (we kregen ook een paar filmpjes te zien). Het apparaatje ziet er heel gek uit: het is een soort doosje dat gecamoufleerd is (daarom was het zo moeilijk te vinden). Ik (met nog iemand) heb het gevonden!

In een andere kamer was er een mevrouw en een kast. In die kast zaten heel veel dingen. Al die voorwerpen waren gemaakt van dieren! De mevrouw ging telkens een ding uit de kast halen en erover vertellen, en we mochten het aanraken. Er zat bijvoorbeeld een opgezette babykrokodil erin! En een doorzichtig mapje met drie kleine zeepaardjes. En een slagtand van een olifant. En een vachtje van een baby-cheeta. En ook een tas gemaakt van een piton. Al deze spullen werden ooit geconfiskeerd van mensen die ze illegaal hadden gemaakt of gekocht. De politie heeft de spullen afgepakt en aan het WNF gegeven.

Author:

We are a family from Amsterdam who moved to Antwerp to homeschool our gifted son because homeschooling is illegal in The Netherlands. The blog https://antwerpenhomeschooling.wordpress.com, started in March 2016, was originally created to register our homeschooling experiences, mainly about our son and later also about his little sister as she gets older. Over the years, however, most of my entries have gravitated towards exploring together with Simon as he has developed an insatiable passion for programming, math and science. We have continued to expose him to a great variety of subjects: he has been learning piano and Chinese since age four, has been taking private lessons in French since we homeschool, he likes swimming. Yet it looks like math (and in a broader sense - patterns and systems) is his true calling. He has been teaching himself programming, machine learning, math and physics in a very disciplined, devoted fashion, and has already impressed several professionals with his depth, determination and perseverance. To learn more about Simon also check out his website simontiger.com Simon's younger sister Neva also has her own blog at nevalena.com where she is mainly planning to write about her concerns around plastic pollution and climate change.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s