Posted in Acties, Plastic

Deel 1. Plastic Supermarkt

We zijn met een experiment begonnen: als we in één supermarkt alle boodschappen voor een paar dagen willen doen en zo weinig mogelijk producten in een plastic verpakking willen kopen, hoed goed gaat het ons lukken? Onze eerste supermarkt waar we naartoe gingen was Albert Heijn. Boven zie een foto van alles wat we gehaald hebben. Dat zijn 49 items. We hebben echt ons best gedaan on de dingen die ook zonder plastic verpakking verkrijgbaar waren los te kopen. Bijvoorbeeld, de groene boontjes en de appels hebben we los kunnen kopen. Maar we hadden ook aardappels nodig en sinaasappels, en die werden alleen maar in plastic verpakt verkocht! Natuurlijk konden we voor aardappels en sinaasappels naar een andere winkel gaan, maar dat was niet het doel van ons experiment! Want veel mensen (en wij dus ook) hebben niet de hele dag om boodschappen te doen en willen dus graag alles in één winkel kunnen kopen.

We hebben dus heel goed gezocht naar de mogelijkheden om ieder product zonder plastic verpakking te vinden, en toch is het ons bij Albert Heijn niet zo goed gelukt. Uit de 49 items waren er 25 in plastic verpakt, iets meer dan 50% dus! En dat zijn alleen maar de items die volledig in plastic waren verpakt. Op nog 14 items waren er bijvoorbeeld ook kleine plastic dopjes en stickers die wij niet eens meegeteld hebben maar die ook gevaarlijk kunnen zijn voor de zeedieren! We konden dus alleen maar 10 plastic-vrije items kunnen kopen.

Albert Heijn, je moet het beter doen!

Author:

This is a blog about Simon, a young mathematician and programmer, and his little sister Neva. We write this blog together, share their projects and thoughts on their journey towards self-dicovery. They’re growing up in a supportive non-coercive learning environment. We deeply believe in interest-based, self-paced education and have had to move countries to make this possible as a family. Visit Simon’s website at https://simontiger.com/ We are a family from Amsterdam who moved to Antwerp because homeschooling is illegal in The Netherlands. This blog started as https://antwerpenhomeschooling.wordpress.com in March 2016. Over the years, most of our entries have gravitated towards exploring together with Simon as he has developed an insatiable passion for programming, math and science. His sister Neva is treading on his heals. We changed or name to Geeks of the Box in May 2021.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s